F1 Arıza Kodu : Limit Termostatının Aşırı Isındığını Ve Bu Sebeple De Kombinin Geçici Olarak Kullanım Dışı Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Arıza Kodu Ekrana Geldiğin De Cihaz Belirli Bir Süre Verim Sağlamayabilir. Bir Süre Beklemeniz Uygun Olur. Eğer Bir Süre Sonra Cihaz Hala Düzelmiyor İse Servis Tarafından Müdahale Gerekeceği İçin Protherm Lynx Servisi İle İletişime Geçmeniz Gerekir.
F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş Ve Cihaz F2 Arıza Kodu Meydana Getirmiş. Bu Durumda Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Servis Çağırarak Sensörü Değiştirtmeniz Gerekir.
F3 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Su Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş Ve Cihaz F3 Hata Koduna Geçmiş. Sensör Değişimi Yapılır İse Cihaz Normale Döner. Bunun İçin Protherm Servisi İle İletişime Geçiniz.
Lynx Kombi Kodlari, Lynx Ariza Kodlari Anlamlari
Lynx Kombi Hata Kodlari
F4 Arıza Kodu : Kombide Ya İyonizasyon Arızası Meydana Gelmiş Yada Gaz Girişi Yetersiz Durumda. Gaz Vanalarını Açık Mı Kapalı Mı Kontrol Ediniz. Kapalı Kalmış İse Açık Konuma Getiriniz. Eğer Vanalar Düzgün İse Cihazın Bar Ayarına Bakınız. Suyu Azalmış Veya Bitmiş Olan Hiçbir Kombiden Verim Alınması Mümkün Değildir. Barın 1 İle 2 Arasında Kalması Gerekmektedir. Eğer Bar Normal İse Kombiye Reset Atmayı Deneyiniz. Şayet Resetten Sonra Düzelmez İse Servis Çağırınız. Protherm Servisi İle İletişime Geçiniz. Pompa Da, Kartta, İyonizasyon Da, Elektrotlarda Veya Gaz Armatürün De Sorun Olabilir.
F5 Arıza Kodu : Hava Akış Hatası Meydana Geldiğini Belirleyen Arıza Kodudur. Eğer Kombi Uzun Süre Çalışmadı İse Petekler Hava Yapmış Veya Pompa Sıkışmış Olabilir. Peteklerden Havayı Almak İçin Yan Taraflarında Bulunan Hava Alma Müşürünü Gevşetin. Oradan Su Gelinceye Kadar Açık Bırakın. Su Gelmeye Başladığı Anda Müşürü Tekrar Sıkıştırın. Peteklerden Hava Alma İşleminden Sonra Da Cihaz Düzelmez İse Pompa Sıkışıklığının Giderilmesi İçin Servis Çağırınız.
F6 Arıza Kodu : Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası Meydana Gelmiş. Sensörün Değişmesi Uygun Olmaktadır. Servis Çağırarak Yardım İsteyiniz.
F9 Arıza Kodu : Hava Akış Anahtarında Sorun Meydana Gelmiş. Hava Şiddetli Rüzgarlı İse Bacadan Çıkan Hava Geri Atabilir. Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmez İse Servis İle Görüşünüz. Ya Baca Tamamen Çıkanmış Çekim Yapmıyordur Yada Hava Prosestatında Arıza Meydana Gelmiştir.
F10 Arıza Kodu : Kombi İçerisinde Ki Su Yetersiz Durumda. Kombi Su Basıncını Kontrol Ediniz. 0,5 Barın Altına Düşmüştür. Bu Durumda Su Ayarını 1,5 Bara Yani 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Kombideki Arıza Kodu Gidecektir.
F11 Arıza Kodu : Kombide Devir Daim Sorunu Mevcut. Yani Devirdaim Pompasında Sıkışma Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur. Sıkışma Meydana Gelmiş İse Servis Bunu Çözümler Fakat Sıkışma Meydana Gelmemiş İse Pompanın Değişmesi Gerekebilir. Servis Kontrolden Sonra Bunu Size Bildirecektir.
F12 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajların Düşük Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihaza Kombi Regülatörü Taktırmanızı Tavsiye Ederiz. Çünkü Voltajlar Düşük Geldiği Zaman Kombiye Zarar Verebilir. Regülatör İse Bu Voltajları Düzenleyeceği İçin Tüketici Sorun Yaşamaz.
Leopard hata kodları
F0 Arıza Kodu : F0 Arıza Kodu Kombide Suyun Bittiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Yapılması Gereken Kombinin Altında Bulunan Doldurma Musluğu Yardımı İle Cihaza 1,5 Bar Su Basılmasıdır. Daha Sonrasın Da Cihaz Düzelecektir.
Leopard Kombi Kodlari, Leopard Ariza Kodlarinin Aciklamalari
Leopard Kombi Hata Kodlari Ne Anlama Gelir
F1 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme Yapmadığını Veya Ateşleme Yaparken Sorun Yaşadığını Böylelikle De Ateşleme İşlemini Yarıda Kestiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Yapılması Gerekli Olan İşlemler Öncelikle Gaz Vanaları Açık Mı Değil Mi Kontrol Edilmelidir. Eğer Açıksa Kombinin Su Basıncı Kontrol Edilmelidir. Şayet Basınç Düşmüş İse Cihaz Ateşleme Yapamayabilir. Fakat Basınç Da Normal İse Cihaza Birkaç Kez Üst Üste Reset Atınız. Reset Attıktan Sonra Da Kombi Düzelmiyor İse Tüketici Olarak Daha Fazla Müdahale Edebileceğiniz Durum Söz Konusu Değildir. Gaz Valfi, Devir Daim Pompası, Ateşleme Elektrodu Veya Kartın Da Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Protherm Leopard Servisi’ni Arayınız.
F2 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Sensörün De Arıza Meydana Geldiğini Belirleyen Koddur. Yani Bu Kod Ekrana Geldiği Sırada Peteklerden Verim Alınamayabilir. Servis Tarafından Müdahale Gereklidir.
F3 Arıza Kodu : F3 Arıza Kodu Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Koddur. Kombi Aşırı Isındığı İçin Cihaz Kendini Geçici Olarak Bloke Eder Ve Kullanıma Kapatır. Böyle Durumlar Bir Süre Bekleyiniz. Belirli Bir Zaman Diliminden Sonra Arıza Hala Devam Ediyor İse Limit Termostat Arızalanmış Olabilir. Protherm Kombi Servisi’ni Arayınız.
F4 Arıza Kodu : Sıcak Suyun Akmasında Etmen Olan Parçalardan Biri Olan Sensör De Arıza Meydana Geldiğini Belirten Koddur. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Kullanıcının Sıcak Su Alması Mümkün Değildir Veya Sıcak Su Akarken Kullanıcı Sürekli Sorun Yaşar. Sensörün Değişimi İçin Servis Çağırmanız Gerekir.
F5 Arıza Kodu : Dış Hava Sensörün De Arıza Yaşandığını Belirten Koddur. Ya Dış Hava Sensörü Arızalanmış Yada Kombiyle Bağlantısı Kopmuş. Aynı Şekilde Ayarlarında Da Aksama Meydana Gelmiş Olabilir. Konuyla Alakalı Servisten Destek Almanız Gerekmektedir.
F9 Arıza Kodu : Kombi Çalışıyor Fakat Ayarları Değiştirilemiyor. Bu Durumda Kombiye Birkaç Defa Reset Atınız. Eğer Cihaz Hala Aynı Hatayı Veriyor İse Kombinin Parametre Ayarlarının Yapılması Gerektir. Bu Ayar İçinde Servisi Çağırmanız Gerekir.
Panther arıza kodları
F0 Arıza Kodu : Cihazın İçerisinde Ki Suyun Bittiğini Ve Bu Sebeple De Kombinin Arıza Verdiğini Belirten Koddur. Böyle Bir Kodla Karşı Karşıya Kaldığınız Zaman Cihaza Su Basmanız Gerekmektedir. Su Basınç Ayarı 1,5 Bar Olduğun Da Musluğu Kapatınız. Eğer F0 Arıza Kodu Devam Ederse Kombiye Bir Defa Reset Attığınız Takdir De Cihaz Düzelecektir.
Panther Kombi Kodlari, Panther Hata Kodlari
Panther Kombi Hata Kodlarinin Anlamlari
F1 Arıza Kodu : Cihazda Ateşleme Sorunu Olduğu Belirten F1 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada Kombiye Gaz Girişi Olup Olmadığına Bakınız. Eğer Gaz Girişi Mevcut İse Su Basınç Ayarlarını Kontrol Ediniz. Su Basınç Ayarı Da Normal İse Cihazı Resetleyiniz. Resetten Sonrada Kombi Düzelmez İse Servis Çağırmanız Gerekir. Gaz Valfin De, Ateşleme Elektrotlarında, Elektronik Kartında Sorun Olabilir. Tespit Gereklidir.
F2 Arıza Kodu : Tesisat Gidiş Suyunda Arıza Meydana Gelmiş. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Bu Sensörün Arızalandığı Ve Kombiye Bilgi Vermediğini Anlayabiliriz. Bu Durumda Parça Değişimi Gerekebilir. Servis İle İrtibata Geçiniz.
F3 Arıza Kodu : Kombi De Fazla Isınma Sorunu Meydana Gelmiş Ve Kombi Çalışır Durumdan Çıkmış. Yani Kendini Geçici Süreliğine Kullanıma Kapamış Demektir. Kombi Bu Arıza Kodunu Verdiği Zaman Bir Süre Bekleyiniz. Cihaz Belli Bir Zaman Sonra Hala Düzelmez İse Servis Çağırınız.
F5 Arıza Kodu : F5 Arıza Kodu Dış Hava Sensör Arızası Olarak Bilinmektedir. Bu Sensör Cihazla Olan Bağlantısını Koparmış, Arızalanmış Veya Ayarları Bozulmuş Olabilir. Konuyla Alakalı Protherm Panther Servisi’ni Çağırınız.
Atmotec-Turbotec
F0/F71 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kaloriferlere Yolladığı Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Arıza Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensörde Sorun Var, Bağlantılarında Problem Var Ya Da Kablosu Kopuk Duruma Diyebiliriz. Vaillant Servisi Aramalısınız.
F1 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatına Giden Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun, Bağlantılarında Hata Ya Da Kablosunda Problem Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Atmotec Servisi’ni Aramalısınız.
F5 Arıza Kodu : Özellikle De Bacalı Kombi Çeşitlerinde Kötü Gaz Sisteminin İçinde Bulunan Gazın Doğru Şekilde Dış Atmosfere Atılmasının Kontrolünü Yapan Ptc De Sorun Olduğunu Ya Da Bağlantısında Aksamalar Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Atmotec Kombi Servisi İle İletişime Geçiniz.
F6 Arıza Kodu : Yalnızca Baca Tip Kombilerde Hava Sisteminin İçinde Bulunan Temiz Havanın İçeriye Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Etme Görevinde Olan Ptc Sinde Arıza Olduğunu Ya Da Bağlantılarında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur.
F10 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Petek Tesisatına Aktardığı Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun Olduğunu Veya Kablolarının Kısa Devre Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Kesin Teşhis Ve Çözüm İçin Vaillant Servisi’nden Yardım Almalısınız.
Atmotec Kombi Ariza Kodları, Turbotec Hata Kodları
Atmotec Turbotec Kombi Kodları
F11 Arıza Kodu : Atmotec Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kalorifer Tesisatına Gönderdiği Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Arıza Vardır Ya Da Kablolarında Kısa Devre Oluşmuştur. Tüketici Olarak Yapabileceğiniz Müdahale Yoktur Vaillant Kombi Servisi’ni Arayınız.
F13 Arıza Kodu : Atmotec Kombide F13 Arıza Kodu Ntc Sensöründe Sorun, Kablolarında Aksama Ve Elektronik Bağlantısında Sorun Olduğunu Belirtir. Servisin Görüp Müdahale Etmesi Gereken Bir Durum Olduğu İçin Atmotec Servis İle Görüşmelisiniz.
F15 Arıza Kodu : Bacalı Tip Kombilerde Atık Gaz Sisteminin İçinde Bulunan Atık Gazın Dış Ortama Gönderilip Gönderilmediğinin Kontrolünü Yapan Aynı Zamanda Bunu Ana Karta Bildiren Ptc Sinde Sorun Ya Da Kısa Devre Meydana Geldiğinde Bu Uyarı Kodu Belirir.
F16 Arıza Kodu : Hem Atmotec Hem De Turbotec Modellerinin Baca Tip Kombilerinde Hava Sisteminde Yer Alan Temiz Havanın Kombi İçine Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Eden Ptc Sinde Kısa Devre Olduğunda Ya Da Sensör Arıza Yaptığında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Vaillant Servisi’nin Müdahale Etmesi Gereken Bir Durum Olduğu İçin Cihaza Müdahale Etmeyiniz Servis Desteği Alınız.
F20 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Gidiş Sensörü Termik Bağlantısında Sorun Ya Da Hata Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Limit Sensöründe Sorun Olduğu Anlamına Gelmektedir. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Cihaz Sürekli Çalışmaktadır. Bu Durumda Bir Süre Kadar Beklenmelidir Sorun Düzelmezse De Atmotec Kombi Servisi İle Görüşülmelidir.
F22/F23/F24 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Beliren Bu Üç Hata Kodunun Açıklaması Da Aynıdır. Yani Cihazda Su Kalmadığını Basıncın Sıfırlandığını Göstermektedir. Kombinin Altında Yer Alan Doldurma Musluğunu Açarak Basıncı 1,5 Bara Getirmeniz Gerekmektedir.
F25 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Limit Termostatında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kombi Soğuyana Kadar Beklemelisiniz Kombi Soğuduğunda Normale Dönecektir. Sorun Bu Şekilde Düzelmez İse Vaillant Atmotec Servisi Aramalısınız.
F26 Arıza Kodu : Atmotec Kombiye Elektrik Akımının Doğru Orantıda Gelmediğini Bildiren Hata Kodudur. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Ya Elektronik Kartta Ya Da Gaz Valfinde Sorun Var Demektir. Atmotec Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.
F27 Arıza Kodu : Gaz Valfinin Kapalı Durumda Olduğu Fakat İyonizasyon Alev Algılama Sinyalini Gönderdiğinde Atmotec Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Gaz Ventilinde Kaçak Söz Konusu Olabilir Ya Da İyonizasyon Elektrotunda Problem Olabilir. Bu Durumda Tüketici Olarak Atmotec Servisi Aramalısınız.
F28 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Ateşleme Başarısızlığı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihazı Resetleyiniz. Resetleme İşleminden Sonra Sorun Düzelmezse Cihaza Gaz Girişi Olmuyor Olabilir Ya Da Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Servisin Müdahalesi Gerekmektedir.
F29 Arıza Kodu : Atmotec Kombi Çalışır Vaziyette İken Alev Söndüğünde Ve Cihaz Arızaya Geçtiğinde Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirmektedir. Bu Durumda Kombi Çalışır Durumdan Çıkar Ve Verim Alınmamasını Sağlar. Atmotec Kombiye Gelen Gaz Girişinde Sorun Varsa Ya Da Gaz Yetersiz Kalıyor İse Bu Sorun Yaşanır.
F33 Arıza Kodu : Hava Prosestatı Kontakları Kapalı Değil De Açık Kaldığı Zaman Atmotec Kombide Bu Sorun Yaşanır. Bunun Sebebi Hava Prosestatının Görevini Gerçekleştirmemesi Yani Çalışmaması Ya Da Baca Kısmı Halkalarının Montajının Doğru Olmamasıdır.
F36 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdiğinde Yanma Sonrası Meydana Gelen Atık Gaz Çıkış İşlemini Algılamıyor Yani Görevini Yerine Getirmiyor Demektir. Yanma Havası Yeterli Değilse Ya Da Baca Tıkalı İse Bu Sorun Yaşanır. Bu Durumda Yine Atmotec Servisi İle Görüşünüz.
F49 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Oluşan Bir Sorundur. Gerilime Bağlı Kısa Devre Ortaya Çıkmıştır. Bu Durumda İlk Önce Elektrikçiden Yardım Almalı Voltaj Ölçümü Yaptırmalısınız. Voltajlar Düşük İse Regülatör Kullanmalısınız. Voltajlar Normal Değerde İse Servisi Çağırmalısınız.
F61 Arıza Kodu : Atmotec Kombide F61 Hata Kodu Gaz Valfi Hatası Olarak Bilinir. Gaz Valfinde, Elektronik Kartta Ya Da Kablo Grubunda Sorun Var Diyebiliriz.
F62 Arıza Kodu : Gaz Valfinde Oluşan Aksam Sebebi İle Ana Kartın Etkilendiği Ve Arıza Yaptığı Anlamına Gelen Hata Kodudur.
F63 Arıza Kodu : İşlemci Arızası Sebebi İle Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Belirte Hata Kodudur. Kart Hasar Gördü İse Cihazdan Hiçbir Şekilde Verim Alamazsınız Ve Atmotec Servisi Arayınız.
F64 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Tesisatındaki Suyun Hem Dönüş Hem De Gidişini Ölçerek Doğru Olup Olmadığını Kontrol Eden Sensörünün Kısa Devre Yapması Ya Da Elektronik Kartta Arıza Olması Sebebi İle Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Servis Müdahalesi Gerekmektedir.
F65 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Elektronik Kartta Gereğinden Fazla Isınma Meydana Geldiğinde Cihaz Arızaya Geçmekte Ve Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Kısacası Elektronik Kart Hasar Görmüş Diyebiliriz. Bu Durumda Vaillant Teknik Servis İle Görüşmelisiniz.
F67 Arıza Kodu : İyonizasyon Geriliminin Olması Ve Bu Yüzden De Voltajları Etkileyerek Elektronik Kartın Arıza Göstermesini Anlatan Hata Kodudur. Elektronik Kartın Arıza Yapması Durumunda Cihaz Çalışmaz. Yapılabilirse Kartın Tamiri Yapılmalı Mümkün Değilse Yenisi İle Değiştirilmesi Gerekmektedir.
F70 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Elektronik Kartı İle Ekran Kartı Uyuşmadığında Ekranda Bu Uyarı Kodu Yer Almaktadır. Kombiye Müdahale Edilip Ekran Kartı Veya Elektronik Kart Değişimi Yapıldı İse Ve Bu İşlemden Sonra Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirdi İse Servis Ayarlarının Yapılması Gerekmektedir. Cihaza Müdahale Edilip Elektronik Kart Ya Da Ekran Kart Değişimi Yapılmadı İse Yine De Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Var İse Elektronik Kart Arızalanmış Demektir.
F72 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatındaki Suyun Hem Gidiş Hem De Dönüşünü Ölçerek Doğru Olup Olmadığının Kontrolü Yapan Sensöründe Arıza Meydana Gelmiş Demektir Ve Parçanın Değişimi Gerekmektedir. Bu Durumda Parça Değişimi İçin Vaillant Servisi’ne Ulaşmalısınız.
F73 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Basınç Sensörü Arızalı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirir. Kısacası Basınç Sensörü Arızalıdır Ya Da Kabloları Kısa Devre Yapmıştır. Mutlaka Atmotec Servisi’ni Arayınız.
F75 Arıza Kodu : Basınç Sensörü Meydana Gelen Farkı Algılamıyor İse Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Basınç Sensörü Ya Da Pompa Arızalı Olabilir. Bunun Yanı Sıra Sistemde Hata Olabilir. Vaillant Atmotec Servisi’ni Arayınız.
F77 Arıza Kodu : Yoğuşma Suyu Pompa Sorunu Yaşandığında Atmotec Kombide F77 Uyarısı Bulunmaktadır. Bu Durumda Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı Diyebiliriz Ya Da Kablosunda Sorun Var Diyebiliriz.
Ecotec kombi arızası
F00 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F00 Arızası Varsa Petek Tesisatına Gönderdiği Suyu Ölçe Görevinde Olan Sensörde Sorun Olduğunu Belirtir. Ntc Sensörde Arıza Olabilir Bunun Yanı Sıra Kablolarında Ya Da Bağlantılarında Kopukluk Söz Konusu Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşmeniz Gerekmektedir.
F01 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Petek Tesisatına Yolladığı Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Ntc Sensörün Bağlantısında Sorun Var. Bu Durumda Vaillant Servis’in Görmesi Gerekir.
F02/F91 Arıza Kodu : Ecotec Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirdiğinde Boyler Doldurma Sensörü Bağlantılarında Problem Olduğunu Anlayabiliriz. Senyörlerde Problem Olabilir, Kablolarda Kopukluk Olabilir Ya Da Turbolu Boyler Kartında Sorun Meydana Gelmiş Olabilir. Cihaz Bu Durumda Arızaya Geçer Ve Ecotec Servisi’nin Görmesi Gerekir.
F03/F91 Arıza Kodu : Boyler Sensör Bağlantılarında Kopukluk Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kablolarda, Senyörlerde Ya Da Boyler Kartta Bağlantı Hatası Olabilir. Vaillant Ecotec Servisi’nin Görmesi Gerekmektedir.
F10 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F10 Hatası F00 Hatası İle Benzer Anlamdadır. Kombinin Peteklere Giden Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Kısa Devre Olduğunda Bu Uyarı Kodu Kombide Belirir. Tüketicinin Müdahalesi Söz Konusu Değildir Ecotec Servisi’nin Görmesi Gerekir.
Ecece Kombi Hata Kodları, Ecece Ariza Kodları Nelerdir
Ecece Kombi Kodlarının Açıklamaları
F11 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Petek Tesisatına Gönderdiği Dönüş Suyunu Ölçen Sensörde Kısa Devre Olduğunda Ve Parçanın Görevini Yerine Getirmediğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Mutlaka Ecotec Kombi Servisi İle Görüşülmelidir.
F13 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Boyler Sensörü Arızalı Olduğunda, Kablo Demetinde Şase Kontağı Kısa Devre Yaptığında Ya Da Bağlantı Soketlerinde Nem Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirir. Sorunun Çözümlenmesi İçin Ecotec Servisi Arayınız.
F13/F91 Arıza Kodu : Ecotec Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirir İse Boylerin İçindeki Sıcaklığın Değerini Ölçme Aynı Zamanda Elektronik Karta Aktarma Görevinde Olan Boyler Sensörünün Bağlantıları Kısa Devre Yapmış Demektir. Parça Değişimi Gerekmektedir. Bunun İçin Ecotec Kombi Servisi’ni Arayınız.
F20 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F20 Arızası Belirdi İse Petek Gidiş Suyu Sıcaklığının Aşırı Olduğu Anlamına Gelmektedir. Limit Sensörde Sorun, Toprak Bağlantılarında Problem Ya Da Ateşleme Kablosunda Arıza Söz Konusu Olabilir. Arıza Tespiti İçin Ecotec Servisi Arayınız.
F22/F23/F24 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Beliren Bu Üç Hata Kodunun Açıklaması Aynıdır. Bu Durumda Tüketici Olarak Kombi Basıncına Bakmanız Gerekmektedir. Kombi Basıncı Düşük İse Doldurma Musluğu İle Kombiye Su Basmalısınız. Kombi Basıncı Normal Durumdayken Ecotec Kombi Yine Bu Uyarı Kodlarından Birini Veriyorsa Bu Durumda Pompa Devri Düşüktür Ya Da Senyörlerin Birinde Sorun Vardır. Bu Durum İçin Ecotec Servisi İle İletişime Geçin.
F25 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Beliren F25 Arızası Termo Kompakt Modül Bağlantı Yerlerinde Kopma Meydana Geldiği Ya Da Kısa Devre Söz Konusu Olduğu Anlamına Gelir. Yapılması Gereken Termo Kompakt Kablolarını Kontrol Etmektir.
F27 Arıza Kodu : Kombide Oluşan Alevin Sahte Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kısacası Kombiye Gaz Gelmiyordur Ya Da Ateşleme İşlemini Başarıyla Gerçekleştirmiyordur. Bu Durumda İyonizasyon Arızası Ya Da Gaz Ventili Kaçırıyor Diyebiliriz. Arıza Tespiti İçin Ecotec Servisi’ni Aramalısınız.
F28 Arıza Kodu : Kombinin Ateşlemeyi Başarı İle Yapmadığınız Ve Alevin Oluşmadığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Birkaç Kez Reset Atmalısınız. Sorun Düzelmiyor İse Gaz Valfinde Problem Olabilir. Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.
F29 Arıza Kodu : Kombi Çalışır Vaziyetteyken Alevin Söndüğünü Bildiren F29 Arızası Ecotec Kombiye Gelmekte Olan Gazın Yeterli Olmadığını Ya Da Topraklama Sorunu Olduğu Anlamına Gelir.
F32 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Hem Atık Gazı Dışarıya Gönderen Hem De Temiz Olan Havayı İçeriye Olan Fan Motorunun Sıkıştığını Ya Da Yanlış Takıldığını Belirten Hata Kodudur. Ecotec Kombinin Holl Sensöründe, Elektronik Kartta Ya Da Kablo Demetinde Sorun Olabileceği Anlamındadır.
F49 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Olduğunda Ecotec Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Elektrikçi Çağırmalı Elektriği Kontrol Ettirmelisiniz. Düşük Olduğu Durumlarda Regülatör Kullanmalısınız. Sorun Elektrikle Alakalı Değil İse Bu Durumda Ecotec Servisi İle İletişime Geçiniz.
F61/F62 Arıza Kodu : Ecotec Kombi Ekranında Her İki Hata Kodundan Biri Belirir İse Kombiden Verim Alamazsınız. Çünkü Bu Durumda Kombinin Gaz Valfinde Ya Da Elektronik Kartında Sorun Vardır. Ecotec Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F63 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Mikro İşlemci Problemi Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Kombinin Elektronik Kart Arızası Verdiği Anlamına Gelir. Bu Şekilde Cihazın Çalışmaz Ve Cihaza Elektrik Gelmez. Yapmanız Gereken İse Vaillant Servisi İle Görüşmek Yardım Talebinde Bulunmaktır.
F64/F72 Arıza Kodu : Cihazın Tesisat Kaloriferinin Hem Gidiş Hem De Dönüş Suyunu Denetleme Görevinde Olan Sensörlerinde Ya Da Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Kartta Arıza Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Cihaza Müdahalede Bulunmadan Ecotec Servisi Aramanız Gerekmektedir.
F65 Arıza Kodu : Isının Elektronik Sisteme Gereğinden Fazla Geldiğini Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Sistem Dış Etkenlerden Isınmıştır Ve Kartta Sorun Olabilir.
F67 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F67 Arıza Kodu Var İse Elektronik Kartta Sorun Var Demektir. Cihaz Bu Şekilde Çalışmaz. Ecotec Kombi Servisi Arayarak Yarım İsteyiniz.
F70 Arıza Kodu : Ecotec Kombiye Müdahale Edilip Ekran Kart Ya Da Ana Kart Değişimi Sonrasında Bu Hata Kodu Belirir İse Servis Ayarları Yapılmamıştır. Servis Ayarının Yapılması Gerekmektedir. Bu İki Parçadan Hiçbirinin Değişimi Yapılmadı Yani Cihaza Müdahale Olmadı İse Elektronik Kart Arızalı Diyebiliriz. Servisin Görmesi Gerekmektedir.
F71 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Kaloriferlerin İçine Gönderdiği Suyun Değerini Ölçe Görevinde Olan Sensör Aynı Değeri Sürekli Gösterdiğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Değerler Değişse Bile Sensör Bu Değişikliği Algılamıyordur Bu Nedenle De Sabit Değerde Kalıyordur. Bu Durumda Sensör Arızalı Diyebiliriz.
F73/F74 Arıza Kodu : Su Basınç Sensöründe Bağlantı Kopukluğu Varsa, Kısa Devre Sorunu Ya Da Sensör Arızası Varsa Kombi Ekranında Bu Hata Kodlarından Biri Yer Alır. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.
F75 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Pompa Çalışır Vaziyetteyken Yeterli Basınç Oluşmuyorsa Kısacası Basınç Sensöründe Ya Da Pompada Arıza Var İse Ecotec Kombi Bu Hata Kodunu Verir. Bu Durumda Sistemin Hava Yaptığını Da Söyleyebiliriz.
F76 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Isı Eşanjöründe Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Eşanjör Olması Gerekenden Fazla Isındığında, Sigortası Attığında Ya Da Kablo Bağlantılarında Problem Olduğunda Kombi Ekranında Hemen Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Uzman Desteği Ve Yardımı İçin Vaillant Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.
F77 Arıza Kodu : Bu Uyarı Kodu Ecotec Kombide Yoğuşma Suyu Pompa Sorunu Olarak Bilinmektedir. Bu Durumda Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı Olabilir Ya Da Kablo Bağlantısı Yanlış Yapılmış Olabilir. Cihaza Müdahale Etmeyiniz Ve Hemen Ecotec Servisi Arayınız.
F80/91 Arıza Kodu : Actostar Bağlantı Giriş Sensöründe Kısa Devre Olduğunda Ya Da Sorun Oluştuğunda Ecotec Kombi Ekranında Bu Arıza Kodları Yer Alır. Bu Durumun Yanı Sıra Bağlantılarında Ya Da Kablo Demetinde Sorun Olduğunda Da Kombi Bu Uyarı Kodlarını Verebilir.
F81 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Boyler Sensörünün Aynı Zamanda Doldurma Sensörünün Doğru Takılmadığını Yani Maksimum Doldurma Süresinin Aşıldığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Pompa Arızalı Olabilir Ya Da Sistem Hava Yapmış Olabilir. Vaillant Servisi İle İletişime Geçiniz.
F90 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Arka Kısmına Bağlı Durumda Olan Actostor Modülünde Bulunan Sensörlerle Modülün Bağlantısının Kesildiğini Bildiren Hata Kodudur. Hangi Sensörün Bağlantısının Kopuk Durumda Olduğunu Tespit Etmek Ya Da Sorunu Çözümlemek İçin Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.
F91 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Arka Kısmında Bulunan Actostor Modülünde Yer Alan Sensörlerde Sorun Meydana Geldiğinde Bu Uyarı Kodu Belirir. Sensörlerin Genel Kontrolü Yapılır Ve Arızalı Durumda Olan Sensörün Değişimi İle Sorun Çözümlenir.
Ecovit kombi arızaları
F00 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Ölçülmesin De Kullanılan Sensörün Hasarlı Olduğunu Belirten Koddur. Değişimi Gerekir. Vaillant Ecovit Servisi’nden Yardım Almanız Gereken Bir Konudur.
F10 Arıza Kodu : Kombinin Peteklere Yolladığı Suyu Ölçen Bir Sensör Mevcuttur. Eğer Ekran Da F10 Arıza Kodu Belirir İse Bu Sensörün Arızalı Olduğunu Anlayabiliriz. Servis Çağırıp Kontrol Ettirmeniz Gerekir.
Ecovit Kazan Kodları, Ecovit Kazan Hata Kodları
Ecovit Kazan Ariza Kodlarının Anlamları
F13 Arıza Kodu : Boyler Sensörünün Kablo Demetinin Bağlantılarının Koptuğunu, Kısa Devre Yaptığını Veya Sensör De Arıza Meydana Geldiğini Gösteren Koddur. Ecovit Teknik Servisi’nden Yardım Alınız.
F20 Arıza Kodu : Atık Gaz Isısının Maksimum Düzeyde Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Dönüş Yahut Gidiş Sensöründe, Ateşleme Soketinde Veya Ateşleme Kablosun Da Sorun Olabilir. Vaillant Servisi İle Görüşmeniz Gerekir.
F27 Arıza Kodu : Gaz Armatürü Kapalı Fakat İyonlar Alev Algılıyor. İyonizasyon Elektrotunda Arıza Olabilir Veya Gaz Ventilleri Kaçırıyor Olabilir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur.
F28 Arıza Kodu : Cihazın Ateşleme Yapmadığını Belirleyen Arıza Kodudur. F28 Arıza Kodu Gösterge De Meydana Gelirse Kombi Ateşleme Yapmaya Çalışıyor Fakat Alev Almadığı İçin Görevini Yerine Getiremiyor. Kombiye Gaz Girişi Mevcut Mu Yani Gaz Vanaları Dik(Açık) Konumda Mı Bakınız. Eğer Açık İse Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Resetten Sonra Cihaz Da Herhangi Bir Düzelme Söz Konusu Olmazsa Ateşleme Elektrotunda, Ateşleme Trafosunda, İyonda Veya Gaz Gurubunun Da Arıza Olabilir. Vaillant Servisi Tarafından Müdahale Gereklidir.
F29 Arıza Kodu : Kombi Ateşleme Yapıp Devreye Girdikten Sonra Alev Kesiliyor Ve Kombi Çalışır Durumdan Çıkıyor. Bu Şekilde Kombiden Verim Alınamaz. Kombiye Gaz Girişin De Sorun Yaşanıyor Yahut Gaz Re Sirkülasyonu Sorunu Oluşmuş Olabilir. Vaillant Kombi Servisi’nden Yardım İsteyiniz.
F32 Arıza Kodu : Kombiler De Atık Gazı Dışarı Atıp Yanma İçin Gereken Temiz Havayı İç Ortama Alan Fan Motoru Mevcuttur. Eğer Kombi De F32 Arıza Kodu Mevcut İse Fan Motoru Sıkışma Yapmış, Kablo Demeti Arızalanmış, Elektronik Kart Veya Holl Sensör De Sorun Yaşanabileceğini Göstermektedir. Çözüm İçin Servis İle Görüşünüz.
F37 Arıza Kodu : Kombinin Parçalarından Biri Olan Fan Motorunun Devir Sayısında Sapma Yaşandığını Belirten Koddur. Kombinin Su Seviyesi Düşmüş Olabilir. 1,5 Bar Da Olması Gerekir. Kontrol Ediniz. Düşükse Su Seviyesini Tamamlayınız. Eğer Normal İse Basınç Sensöründe Kısa Devre Yahut Sensör Takılı Olmayabilir. Vaillant Servisi’nden Yardım İsteyiniz.
F42/F43 Arıza Kodu : Kombinin Kablo Demetin De Kopukluk Oluştuğunu Veya Kısa Devre Meydana Getirdiğini Belirleyen Koddur. Bu Durumda Vaillant Kombi Servisi İle Görüşüp Sorunun Çözümü Hakkında Yardım İstemeniz Gerekmektedir.
F60/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu : Bu Kodlarından Herhangi Bir Tanesi Gösterge De Belirdiği Zaman Ana Kartın Hasar Gördüğünü Anlayabiliriz. Bu Vaziyette Cihaz Çalışmaz. Eğer Kartın Tamiri Olursa Tamiri, Olmuyor İse Değişimi Yapılmalıdır.
Vck arızaları
Ana Şalter Açık Konumda İken Yeşil Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyor İse; Cihaz Da Çok Fazla Isınma Arızası Vermektedir. Yani Limit Termostatta Sorun Yaşanıyor Demektir. Servis Çağırıp Termostatın Değişimini Yaptırınız.
Yanmıyor İse; Elektriğe Giriş Bağlantılarında, Binaya Ait Ana Giriş Sigortasında, Kablo Bağlantılarında, Ana Kartta Yahut Trafoda Sorun Meydana Gelmiş Olabilir. Net Teşhis İçin Servis Tarafından Müdahale Gereklidir.
2.Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıyorsa; Sıcak Su İsteği Mevcut Demektir. Kombide Bir Sorun Yoktur.
Vck Kombi Kodları, Vck Kombi Ariza Kodları
Vck Kombi Ariza Kodlarının Anlamları
Yanmıyorsa; Cihazın Kış Modun Da Olup Olmadığına Bakınız. Oda Termostatı Üzerin De Talep Var Mı Kontrol Ediniz. Tümü Doğru İse Ana Kart Sorunlu Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşerek Yardım İsteyiniz.
4.Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönmekte İse;
Bacalı Tip Kombiler De;
Baca Çekimini Yerine Getiremiyorsa Kombi Deneme Aşamasına Geçiş Yapar. Sonrasın Da İşe Işık Yanar. Vaillant Vck Servisi’nden Yardım İsteyiniz.
Hermetik Kombiler De;
Prosestat Açık Konumdan Kapalı Konuma Geçemiyor Demektir. Servisten Yardım İstemeniz Gerekir.
Hayırsa;
Bacalı Tip Kombi Çeşitlerin De Baca Çekimini Yerine Getiremiyor Ve Bu Sebeple De Kombi Bloke Olmuş. Vaillant Teknik Servis’ten Servis Talebin De Bulunmanız Gerekir.
Hermetik Kombi Tiplerin De İse Hava Prosestatının Kontak Kısımları Yapışık Kalmış Durumda Yahut Kısa Devrede. Aynı Şekilde Fanda Da Sorun Oluşmuş Olabilir. Servis Tarafından Müdahale Gerekir.
5.Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönmekteyse; Kombi İçerisin De Su Kalmamış Olabilir. Bakınız Eğer Düşük İse Cihazın Su Seviyesini 1,5 Bara Getiriniz. Su Seviyesin De Herhangi Bir Anormallik Yoksa Mikro Şalter Kısa Devrede Olabilir. Sirkülasyon Pompası Yahut Fark Basınç Şalteri Daima Açık Konumda Kalıyor Olabilir. Teknik Servis İle Görüşünüz.
Yanmıyorsa; Elektronik Kart Yahut Gaz Valfin De Arıza Olabilir. Vaillant Servisi Tarafından Tespit Gerekir.
6.Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Tesisat Gidiş Sensörünün Kabloları Kopmuş Yahut Kısa Devre Yapmış Olabilir. Vaillant Servisi’nden Yardım İsteyiniz.
Yanmıyorsa; Alev Oluşuyor Fakat İyon Alevi Hissedemiyor. Aynı Şekilde Elektrot Kablosunda Da Sorun Oluşmuş Olabilir. Yahut Kombi Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremiyor. Ateşleme Kabloları Kopuk, Ana Kart Arızalı Olabilir. Veya Kombi Ateşlemesini Gerçekleştiriyor Fakat Cihaz Alev Almıyor. Gaz Valfinde Veya Gaz Ayarların Da Hata Olabilir. Vaillant Servis İle İletişime Geçiniz.
7.Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Mikro İşlemci Arızası Var. Kombiye Bir Kez Reset Atınız. Düzelmez İse İki Defa Daha Üst Üste Reset Atınız. Hala Düzelmiyor İse Servis Elektronik Kart Yanmış Veya Röleleri Arızalanmış Olabilir. Servis Talebin De Bulununuz.
Yanıyorsa; Kombi Ateşleme Yapmaya Çalışıyor Fakat Cihaz Alev Almadığı İçin Çalışmıyor. Gaz Valfin De Arıza Olabilir. Servise Danışınız.
Yanmıyorsa; Kombinin Herhangi Bir Sorunu Yoktur. Bir Süre Bekleyiniz. Cihazı Kapatıp Açınız. Düzelmez İse Servisi Arayarak Bilgi Alınız.
Vcw
Cihaz Sıcak Su-Kalorifer Konumunda Verim Sağlamıyorsa;
Cihazın Şalteri Açık Ve Kırmızı Işık Yanmakta Mıdır?
*Hayırsa; Kombiye Elektrik Girişi Var Mı Bakınız. Varsa Kartın Üzerin De Yer Alan İki Amperlik Sigorta Arızalı Yahut Atık Olabilir.
*Evetse Kombide Herhangi Bir Sorun Yok Demektir.
Vcw Kombi Kodları, Vcw Ariza Kodlarının Anlamları
Vcw Kombi Hata Kodları
*Evet, İse Cihazın Gaz Modülasyon Kartında Arıza Oluşmuş Olabilir.
*Hayır, İse Bir Arıza Söz Konusu Değildir.
Pompa Çalışıyor Mu?
*Cihaz İki Konumda Da Çalışır Vaziyette İse Bir Aksaklık Söz Konusu Değildir.
*Çalışmıyor İse Regler Kartında, Trafosunda, Besleme Trafosunda, Pompasın Da Ya Da Limit Termostatın Da Sorun Meydana Gelmiş Demektir. Vaillant Kombi Servisi İle İrtibata Geçiniz.
Üç Yollu Vana Hareket Halinde Mi?
*Evet, İse Baca Kartı, Fan Motoru Ya Da Ana Kartı Hasar Görmüş Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşmeniz Gerekir.
*Hayır, İse Kombinin Su Barını Kontrol Ediniz. Düşmüş Ve Cihaz Bu Yüzden Böyle Bir Arıza Veriyor Olabilir. 1,5 Bara Ayarlamanız Gerekir. Eğer Basınç Standart Seviyedeyse Conta Yahut Kılcal Borular Sorunlu Olabilir. Servis Talebin De Bulunmanız Gerekir.
Vuw Plus
F00 Arıza Kodu : Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensörün Zarar Gördüğünü Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekran De Belirdiği Sırada Kullanıcı Petekleri Isıtamayabilir. Vaillant Servisi’ni Arayarak Servis Talep Ediniz.
F01 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Sensörün De Hata Var Demektir. Bu Kod Göstergede Olduğu Sürece Kaloriferler Isınmayabilir. Yapılması Gereken Sensör Değişimidir. Servis Çağırmanız Gerekir.
F05 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Baca Tip Kombi Cihazların Da Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Sağlayan Ptc Mevcuttur. Kombi De F05 Arıza Kodu Meydana Geldiği Sırada Bu Ptc’nin Hasar Gördüğünü Yahut Bağlantılarında Sorun Yaşandığını Anlayabiliriz. Vaillant Kombi Servisi’ni Arayınız.
F06 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Bacalı Kombi Çeşitlerin De, Gaz Sistemin De Yer Alan, Kombinin Yanması İçin Temiz Havanın İç Ortama Alınıp Alınmadığını Kontrol Eden Ptc Sensöründe Ya Kopukluk Yaşanıyor Ya Da Arıza Mevcut. Servis Tarafından Değişimi Yapılmalıdır.
F10 Arıza Kodu : Cihazın Radyatörlere Yolladığı Suyun Sıcaklığını Ölçmeye Yarayan Sensör De Hasar Mevcut. Sensör Ya Kopmuş Ya Kablolarına Zarar Gelmiş Ya Da Sensör Tamamen Arızalanmış Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşerek Sorunun Çözümü Hakkında Yardım İsteyiniz.
F11 Arıza Kodu : Kombinin Tesisat Sistemine Yolladığı Dönüş Suyunun Değerini Ölçen Sensör De Kısa Devre Meydana Gelmiş. Vaillant Servis İle Görüşerek Yardım Almanız Gerekir.
F15 Arıza Kodu (Atmo) : Bacalı Olan Kombiler De Pis Gazın Dış Ortama Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Yapan Ptc Sensörün De Kısa Devre Oluştuğunu Belirten Koddur. Vaillant Servis İle Görüşünüz.
Vuw Plus Ariza Kodları, Vuw Plus Kombi Hataları
Vuw Plus Ariza Kodlarının Açıklamaları
F16 Arıza Kodu (Atma) : Baca Tipi Kombi Çeşitlerin De Kombinin Yanması İçin Lazım Olan Temiz Havanın İçeri Alınıp Alınmadığının Tespit Edilmesini Sağlayan Ptc Sensörün De Kısa Meydana Mevcut. Servis Çağırmanız Gereklidir.
F20 Arıza Kodu : Kombi Maksimum Isı Seviyesine Ulaşmış Durumda. Bu Yüzden De Kendini Kullanıma Kapamış. Böyle Durumlar Da Cihaz Aşırı Isındığında Limit Termostat Devreye Girip Kombiyi Olası Zararlardan Korumaktadır. Eğer F20 Arıza Kodu Ekranda Belirir İse Bu Termostatın Arıza Gördüğünü Anlayabiliriz.
F22 Arıza Kodu : F22 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada İlk Olarak Cihazın Su Basıncını Kontrol Ediniz. Eğer Düşük İse Doldurma Musluğu Yardımı İle Kombinin Basıncını 1,5 Bara Getiriniz. Ama Kombinin Su Ayarı Standart Seviye De İse Cihaz Da Kuru Yanma Meydana Gelmiş Demektir. Vaillant Servisi’nden Destek Almanız Gereken Bir Durum Söz Konusudur.
F27 Arıza Kodu : Gaz Grubunun Kapandığının Ama İyonizasyon İkazında Alevlene Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Gösterge De Oluştuğu Sıra Da Gaz Ana Magnetin De Arıza Oluştuğunu Yahut Elektronik Sistem De Hata Oluştuğunu Anlayabiliriz. Kombinize Müdahale Etmeden Teknik Servis Çağırmanız Gerekir.
F28 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almadığını Belirten Arıza Kodudur. Yani Kombi Alev Almıyor Haliyle Cihazdan Da Verim Sağlanamıyor. Bu Kod İle Karşılaştığınız Sırada Kombinin Su Barına Bakınız. Eğer Su Basıncı Düşük İse 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Sonrasın Da Kombi Çalışacaktır. Fakat Basınç Normal İse Kombiye Art Arda Üç Defa Reset Atınız. Resetten Sonra Da Herhangi Bir Düzelme Olmaz İse Kombinin Topraklamasında, Ateşleme Elektrotlarında, İyonizasyonda, Gaz Valfinde, Kartında, Ayarlarında Veya Ateşleme Trafosun Da Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırarak Yardım Almanız Gerekir.
F29 Arıza Kodu : Cihaz Çalışır Durumda İken Alev Sönüyor Ve Kombi F29 Arıza Kodunu Belirtiyor. Gazınız Kesilmiş Veya Vanalar Kapalı Konumda Olabilir. Kontrol Ediniz.
F36 Arıza Kodu : Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığını Kontrol Eden Sensörler, Atık Gazın İç Ortama Doğru Yayıldığını Tespit Ettiğinden Kombi F36 Arıza Kodunu Vermektedir. Yani Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş, Gaz Sensörlerin De Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Vaillant Kombi Tamircisi İle Görüşüp Yardım Almanız Gerekir.
F42/F43 Arıza Kodu : Cihazın Kablo Demetinin Kısa Devre, Arıza Veya Bağlantılarının Hasar Gördüğünü Belirten Koddur. Vaillant Teknik Servis Çağırıp Yardım İsteyiniz.
F60/69 Arıza Kodu : Kombi İçerisin De Yer Alan Parçaların Tek Bir Bağlı Olduğu Parça Vardır Oda Ana Karttır. Eğer Kombi De F60 Arıza Kodu Ya Da F69 Hatasıyla Karşılaşırsanız Bu Tamiri Mümkün Olmaya Ana Kart Arızası Demektir. Servis Çağırarak Sorunun Çözümü Hakkında Yardım Almanız Gerekir.
Vuw Pro arıza kodları
Ana Şalter Açık Durumdayken 0/1 Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Cihaz Fazla Sıcaklıktan Dolayı Kendini Kullanıma Kapamış. Limit Termostat Arızalı Olabilir. Servis Çağırınız.
Yanmıyorsa; Elektrik Giriş Bağlantılarına Bakınız. Binanın Ana Giriş Sigortası Atık Durumda Olabilir Kontrol Ediniz. Kablo Bağlantısın Da Arıza, Ana Kart Hasar, Trafo Da Bağlantılar Yanlış Yapılmış Olabilir. Servis Tarafından Müdahale Gerekir.
2.Işık Yanmakta Mıdır?
Evetse; Kombi De Sıcak Su İsteği Mevcut Anlamına Gelmektedir. Bir Problem Yoktur.
Vuw Pro Kombi Kodları, Vuw Pro Hata Kodları
Vuw Pro Kombi Kodlarının Açıklamaları
Hayırsa; Kombi Kış Konumunda Mı Kontrol Ediniz. Oda Termostatından Kombiye İstek Var Mı Bakınız. Arıza Sürekli Devam Ederse Elektronik Kart Arızalı Olabilir. Vaillant Kombi Servisi İle İletişime Geçiniz.
4. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa;
Bacalı Tip Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Olmadığından Kombi Daima Deneme Halinde. Kesinlikle Servise Başvurunuz.
Hermetik Tip Kombiler De; Prosestat Kapanmıyor Olabilir. Vaillant Teknik Servisi’nden Yardım İsteyiniz.
Yanmıyorsa;
Bacalı Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Yetersiz Olduğundan Dolayı Kombi Kendini Kullanım Dışı Bırakmış. Vaillant Servis Tarafından Müdahale Gerekir.
Hermetik Tip Kombi Çeşitlerin De; Fan Motorun Da Sorun Mevcut Veya Hava Prosestatı Kısa Devre De Olabilir. Vaillant Teknik Servis İle Görüşünüz.
5. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Birinci Eşanjör Hava Oluşturmuş, Gaz Ayarları Düşük, Kombinin Suyu Bitmiş, Sensöre Hasar Gelmiş, Pislik Tutucu Filtre Tıkanmış Veya Pompa Devir Gücü Yeterli Konumda Olmayabilir. Vaillant Servisi Tarafından Cihaza Müdahale Ettiriniz.
Yanmıyorsa; Gaz Valfi Kumanda Edilememek İle Beraber Ana Kart Sorunu Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.
6. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Petek Gidiş Veya Dönüş Sensörün De Arıza, Kopma Veya Kısa Devre Oluşmuş. Vaillant Servisi Tarafından Müdahale Gereklidir.
Yanmıyorsa; Olabilecek Sebepler;
* Ateşleme Denemesinden Sonra Alev Oluşmakta Ama İyon Alevi Hissedemiyor Ve Göremiyor. Elektrot Kablosunda Yahut Elektrotta, Gaz Valfi Bobinlerin Çürüme, Gaz Ayarlarında Sorun Oluşmuş Olabilir. Servis Çağırınız.
* Kombi Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremiyor. Ateşleme Elektrotlarına Ait Olan Kablolarda Kopukluk Meydana Gelmiş Veya Elektronik Kart Sorunlu Olabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.
7. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönmekteyse; Kombi De Mikro İşlemci Arızası Var Demektir. Cihaza Reset Atınız. Fakat Arıza Devam Ediyor İse Ana Kartta Arıza Var Demektir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur.
Evetse; Kombi Üç Kez Ateşleme Denemesine Geçiyor Fakat Alev Almıyor. Gaz Armatürün De Yahut Ana Kartta Arıza Olabilir. Cihazı Servise Göstermeniz Gerekir.
Hayırsa; Ateşleme İle Alakalı Sorun Yaşanmaktadır. Kombi Ateşleme Yapamıyor Bu Sebeple De Herhangi Bir Verim Sağlamıyor. Vaillant Servisi İle Görüşerek Yardım İsteyiniz. Bu içerik merkezkombi.com dan alıntı yapılmıştır. Emeğine sağlık.
Kombi arıza kodları Hata Kodu Hata Tipi Gösterge 01ve 04 Ateşleme başarısızlığı ( Gaz yok veya alev oluşmadı ) 02 Hava başarısızlığı (Prosestat ) otomatik reset 15 dakika sonra F2 03 2 saat 40 dakika içinde prosestat arızası 3 kez tekrar ederse F3 05 Aşırı ısınma emniyeti F5 06 Isıtma sensörü CTN2 arızası F6 09 Kalorifer devresi su basınç sersörü arızası (Cp sensörü ) F9 11 Ana kart sinyal almıyor F11 12 Kullanıcı arayüz arızası sinyal almıyor F12 13 Ana Kart arızası F13 14 Kalorifer su sıcaklığı 95 C nin üstünde F14 15 Gaz mekanizması step motor arızası F15 16 kombi kapatıldıktan 5 sn den fazla bir süre sonra alev hala mevcut F16 17 Voltaj düşük < 170 V F17 18 Kullanıcı arayüz arızası F18 19 CTN2 kullanım suyu talebinde boru üzerinde irtibatlı değil F19 20 Kullanıcı arayüzü kombi ile uyumlu değil. F20 21 Su eksik ( 0.5 barı altınada) 22 Kalorifer tesisat su basıncı fazla ( 2,7 barın üzerinde )
Tüm Kombi arıza kodları
Wolf yoğuşmalı kombi arıza kodları
CGB-K40-35 Kombi Hata Kodları
Arıza Nedeni Giderilmesi
1 Limit sıcaklık aşıldı
Çok düşük su basıncı
Isıtma suyu limit termostatı sınırını aştı
Isı eşanjörü aşırı kirli
Su basınc şalteri < 1.0 bar basınçta kapatır
Tesisat basıncını kontrol edin.Isıtma sirkülasyon
pompasını kontrol edin. Havayı tahliye
edin. Resetleyin.
Isı eşanjörünü temizleyiniz.
Yanma hücresini kontrol edin, sistem basıncı-
nı yükseltin, pislik tutucuyu kontrol edin.
4 Alev oluşumu yok Çalışma esnasında alevlenme yok Gaz devresini ve gaz vanasını kontrol edin.
Ateşleme kablosunu ve ateşleme elektrodunu
kontrol edin.
Resetleyin.
5 Çalışırken alev sönmesi Alevi tanımasından yaklaşık 15 sn.sonra alev sönüyor CO2 Karbondioksit değerlerini kontrol edin.
Iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol
edin resetleyin.
6 Aşırı sıcaklık Tw Gidiş veya dönüş su sıcaklığı limit termostat değerini
aşmıştır
Tesisat basıncını kontrol ediniz. Tesisatın
havasını alınız.
7 TBA (Atıkgaz) aşırı
sıcaklık arızası
Atık gaz sisteminde
aşırı basınç var
Atık gaz sıcaklığı atık gaz limit sıcaklık kapatma derecesini
geçti
Atık gaz sisteminde tıkanıklık var
Taze hava alış sisteminde tıkanıklık var
Yanma hücresinin doğru monte edildiğini
kontrol ediniz.
Isı ejanşörünü temizleyiniz
Atık gaz sistemini kontrol ediniz.
Taze hava sistemini kontrol ediniz.
11 Sahte alev Cihaz çalışmadan alev sinyali veriyor Resetleyiniz.
12 Gidiş suyu sensör
arızası
Gaz basıncı yetersiz
Gidiş suyu sensorü ya da kablosu arızalı
Gaz basıncı ayarlanan değerden düşük
Gaz basınç arıza kodu 15 dk sonra ekranda belirir.
Kabloyu kontrol ediniz.
Gidiş suyu sensorunu kontrol ediniz.
Gaz basıncını kontrol ediniz.
Gaz basınç regülatörüne bakınız. (aksesuar)
14 Boyler sensör arızası Sıcak su boyler sensörü ya da kablosu arızalı Boyler sensörünü ve kablosunu kontrol edin.
15 Dış hava sensör arızası Dış hava sensörü ya da kablosu arızalı Dış hava sensörünü ve kablosunu kontrol
ediniz.
16 Dönüş suyu sensör arızası Dönüş suyu sensörü ya da kablosu arızalı Sensörü ve kablosunu konrol ediniz.
20 Gaz valfi “1“ arızası Gaz valfinde kapatma komutu gelmesine karşın
brülörde 15 saniyeliğine alev haberi verilmektedir
Gaz valfini değiştirin.
21 Gaz valfi “2“ arızası Gaz valfinde kapatma komutu gelmesine karşın
brülorde 15 saniyeliğine alev haberi verilmektedir.
Gaz valfini değiştirin.
24 Fan arızası Fan ön süpürme devir kademesine ulaşamıyor Fan kablosunu ve fanı kontrol ediniz,
resetleyiniz
25 Fan arızası Fan ateşleme için yeterli devire ulaşamıyor Fan kablosunu ve fanı kontrol ediniz,
resetleyiniz.
26 Fan arızası Fan durmuyor Fan kablosunu ve fanı kontrol ediniz,
resetleyiniz.
30 CRC gazlı yoğuşmalı
kazan hatası
EEPROM “D.Gazlı-Yoğuşmalı Kazan“ kaydı hatalıdır Elektriği kapatıp tekrar açın, problem devam
ederse ayar platinini değiştiriniz.
31 CRC brülör hatası EEPROM “Brülör“ kaydı hatalıdır Elektriği kapatıp tekrar açın, problem devam
ederse ayar platinini değiştiriniz..
32 24 V AC elektrik
bağlantısında hata
24 V AC beslemesi izin verilen kapsam dışında
(örneğin kısa devre)
3 yollu vanayı ve gaz valfini kontrol ediniz.
33 CRC fabrika değerleri
hatası
EEPROM “Master reset“ kaydı hatalıdır Ayar platinini değiştiriniz.
34 CRC-BCC hatası Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.
35 BCC yok Parametre kartı çıkarılmış Doğru parametre kartını takın.
36 CRC-BCC hatası Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.
37 Yanlış BCC Parametre kartı kontrol sistemiyle uyumlu değil Doğru parametre kartını takın
38 BCC numarası geçersiz Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.
39 BCC sistem hatası Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.
41 Akış arızası Dönüş sensörü çıkış sensöründen 25º K daha fazla Tesisatın havasını alın, basıncı kontrol edin.
Sirkulasyon pompasını ve em. ventilini kontrol edin.
50 Parametre kartını etkinleştirme Parametre kartının etkinleştirilmesi gerekli 2 kere reset tuşuna basın
52 Parametre kartını etkinleştirme Parametre kartının etkinleştirilmesi gerekli 2 kere arıza tuşuna basın
60 İyonizasyon akımının dalgalanması Sifon tıkalı, atık gaz sistemi tıkalı, ağır bir fırtına var Sifonu temizleyiniz, atık gaz sistemini, tazehava sistemini, iyonizasyon elektrodunu kontrol edin.
61 İyonizasyon sinyal kesintisi Kötü gaz kalitesi, iyonizasyon elektrodu arızalı, ağır bir fırtına var İyonizasyon elektrodunu ve kablosunu kontrol edin veya değiştirin.
LED Kırmızı yanmakta İyonizasyon kablosunda kısa devre veya iyonizasyon elektrodu arızalı iyonizasyon kablosunu ve elektrodun pozisyonunu ayarlayınız.
Yorumlar (0)
Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.